Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Mestské divadlo Trenčín ponúka ľuďom svoje predstavenia už 15 rokov

V rámci 15. narodenín Mestského divadla Trenčín vsadili jej členovia na spomienkový večer. Hostia so zúčastnenou verejnosťou mohli nahliadnuť aj do úplných začiatkov divadla, nakoľko si jeho členovia pripravili chronologický prierez celým 15-ročným pôsobením. Premietané fotografie z vystúpení sa striedali s autentickými piesňami, videodokrútkami so želaniami od slovenských hercov, spevákov a moderátorov, a tiež hranými scénkami z konkrétnych predstavení. Kultúrny večer bol doplnený i hudobným číslom speváckeho tria Krajka, predstavením skvelého trenčianskeho herca Pavla Seriša či tancom.

„Záujem o divadlo v Trenčíne je, čoho dôkazom sú tisíce divákov za sezónu. Súčasne je to dobrá reprezentácia mesta, nakoľko hrávame i v zahraničí,“ priblížila Zuzana Mišáková, ktorá je jedným z režisérov v divadle a stála pri ňom od jej samého vzniku. I keď ľudia z Trenčína a okolia prejavujú záujem o kultúru, práve Trenčín je jediné krajské mesto, ktoré nemá stálu divadelnú scénu. „Existujú možnosti vytvorenia projektu v rámci kultúrno–kreatívneho centra pre Trenčiansky kraj, ktorý by zastrešoval i divadelnú scénu. Celý kraj je bohatý na šikovných ľudí, a preto sa nebojím, že by tento projekt, ktorý je možné financovať z eurofondov, nebol udržateľný a životaschopný,“ vyslovil predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Jaroslav Baška.

Počas spomienkového večera členovia Mestského divadla Trenčín ocenili ľudí, ktorí stáli pri zrode divadla, podporovali ho a pri jeho budovaní zanechali významnú stopu. Medzi ocenenými tak nechýbali jej samotní zakladatelia a herci, ale tiež trenčiansky fotograf Radovan Stoklasa, Danica Birošová či predseda TSK Jaroslav Baška.

autor: jd

Fotogaléria

IMG_5032
IMG_5064
IMG_5106
IMG_5133
IMG_5152
IMG_5213
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK