Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Metodický deň má pomôcť predchádzať chybám pri práci s verejnými prostriedkami

Na stretnutí v rámci metodického dňa sa pozornosť sústredila predovšetkým na verejné obstarávanie a efektívne využívanie vzdelávacích poukazov.

Analyzovať odsledované problémy a stanoviť si ciele do ďalšieho obdobia. To bola hlavná náplň metodického dňa, na ktorom sa so zamestnancami zariadení, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK), stretol riaditeľ Úradu TSK Michal Žitňanský, hlavný kontrolór TSK Richard Horváth, vedúca Odboru školstva a kultúry Úradu TSK Daniela Hilčíková, metodička Oddelenia rozpočtu a účtovníctva Úradu TSK Elena Malecová a Tomáš Baláž, ktorý je poverený riadením Oddelenia právneho, správy majetku a verejného obstarávania. „Ide o neformálne stretnutie, v rámci ktorého chceme diskutovať o problémoch, s ktorými sa dennodenne stretávame v práci s verejnými prostriedkami. Musíme sa navzájom jeden od druhého poučiť a čo najväčšmi eliminovať nedostatky, ktoré vznikajú,“ vyslovil na úvod stretnutia hlavný kontrolór TSK Richard Horváth.

Pozornosť metodického dňa sa sústredila napr. na  verejné obstarávanie či na evidenciu dochádzky tých, ktorí pracujú na dohodu.

Pre zamestnancov zariadení, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK, je rozhodne potešujúca informácia, že je snahou zrušiť papierovú podobu niektorých dokumentov a využívať ich len v elektronickej forme. Vedúca odboru školstva a kultúry Úradu TSK Daniela Hilčíková vyzvala zástupcov škôl, aby väčšmi využívali vzdelávacie poukazy.

Za spomenutie rozhodne stojí i zážitkové vzdelávanie, ktoré sa TSK rozhodol tento rok podporiť po prvý raz. Stredné školy si mohli do konca marca podať žiadosti o finančný príspevok na výlety či exkurzie z historickej a prírodovednej oblasti, prostredníctvom ktorých si študenti väčšmi osvoja nové poznatky.

autor: jd

Fotogaléria

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK