Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Na Základnej škole Eduarda Schreibera slávnostne otvorili „Svet práce“

Moderné, ekologické, užitočné. To je len hŕstka prívlastkov, ktorými sa dajú častovať zrekonštruované priestory dielní na Základnej škole Eduarda Schreibera v Lednických Rovniach. Pavilón s príznačným názvom „Svet práce“ slávnostne otvorili v piatok 24. novembra 2017.

Pavilón starých školských dielní, ktorý má za sebou už päť dekád, sa rozhodla škola zrenovovať a zabezpečila tak žiakom moderné a bohato vybavené priestory k výučbe technických predmetov. „Náš Svet práce sa zameriava na voľbu povolania a oblasť duálneho vzdelávania. V zrekonštruovaných priestoroch sa nachádzajú nové učebne napríklad pre žiakov piateho ročníka na predmet technika a pre žiakov siedmeho ročníka na predmet práca s materiálom. Nová je tiež EKO učebňa, ktorá je prispôsobená na oblasť triedenia, separácie a recyklácie odpadového materiálu,“ netajila hrdosť riaditeľka ZŠ Eduarda Schreibera v Lednických Rovniach Ľuba Potočná.

Na slávnostné otvorenie dostal pozvanie aj predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška, ktorý vyjadril veľké potešenie nad vybavenosťou nových dielní. „Som naozaj milo prekvapený z toho, ako tento zrekonštruovaný pavilón teraz vyzerá. Myslím, že práve takouto formou sa podarí motivovať žiakov základných škôl a vybudovať u nich záujem o technické zručnosti. Skladám klobúk dole pred pani riaditeľkou a ďakujem jej aj pánovi starostovi za ich úsilie pri rekonštrukcii starých dielní. Presne takto by mali vyzerať učebne technických predmetov na každej jednej škole,“ uviedol trenčiansky župan.

Základná škola Eduarda Schreibera patrí medzi 147 škôl v kraji, ktorým v rámci projektu Hrdina remesla odovzdal Trenčiansky samosprávny kraj pomôcky na podporu polytechnizácie vyučovania. „Verím, že hodiny v takejto modernej dielni sa pričinia aj o to, že žiaci si pri výbere strednej školy zvolia tie, ktoré ponúkajú možnosť duálneho vzdelávania,“ dodal Jaroslav Baška.

Atmosféru slávnostného otvorenia „Sveta práce“ dokonale vystihlo aj motto ZŠ Eduarda Schreibera, ktoré znie: „Každý človek je od prírody obdarený určitými schopnosťami a kým ich nevyskúšame, ani nevieme, aké možnosti sú v našom dosahu.“

autor: lb

Fotogaléria

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK