Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Novú telocvičňu pri Športovom gymnáziu by študenti mohli začať používať už v lete 2018

Telocvičňa s parametrami športovej haly, ktorej výstavbu financuje Trenčiansky samosprávny kraj, už hmatateľne rastie v Zámostí v Trenčíne. Primárne bude slúžiť pre potreby Športového gymnázia, no dostupná by mala byť aj pre stredoškolákov z okolitých škôl či verejnosť.

Od poklepania základného kameňa na stavbe multifunkčnej telocvične v areáli Športového gymnázia v Trenčíne ubehli dva mesiace. Stavebné práce sa pohli vpred a nové športovisko naberá reálne rozmery. „Pracovníci nasadili nevídané tempo prác. Stavba nám rastie pred očami a každý deň vidíme z budúcej telocvične viac a viac. Pokiaľ to bude takto pokračovať, budeme ju mať hotovú ešte pred termínom,“ uviedol riaditeľ Športového gymnázia v Trenčíne Jozef Pšenka na margo telocvične, ktorá okrem športovej plochy ponúkne aj bežecký tunel a sociálne zázemie pre žiakov i pedagógov.

Stavebné práce, ktoré oficiálne začali v septembri tohto roku, sú v plnom prúde. Za tento krátky čas pracovníci zbúrali sociálno-prevádzkovú budovu, ktorá pôvodne stála na mieste, kde momentálne rastie telocvičňa. Zrealizovala sa prekládka telekomunikačného kábla a verejnej kanalizácie. Vybudoval sa tiež nový chodník zo zámkovej dlažby a potrebné prípojky vody a plynu. Na prebiehajúcej stavbe sa po výkopových prácach a základoch aktuálne realizuje montáž oceľovej konštrukcie, budovanie vsakovacích šácht pre dažďovú kanalizáciu a montáž uzemňovacích tvárnic.

Práce by mali trvať do leta budúceho roku. Už v júli 2018 by tak po 35 rokoch bez telocvične mohli prah úplne nového športoviska prekročiť prvé nohy v teniskách. Výstavbu nového športoviska financuje zo svojho rozpočtu Trenčiansky samosprávny kraj. Celková investícia predstavuje sumu takmer 2,4 mil. eur.

autor: lb

Fotogaléria

IMG_7010
IMG_7012
IMG_7015

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK