Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Nový školský rok 2017/2018 otvoria v SOŠ Pod Sokolicami v Trenčíne v zrekonštruovaných priestoroch

V poradí tretí kontrolný deň na Strednej odbornej škole Pod Sokolicami v Trenčíne potvrdil, že komplexná rekonštrukcia školy bude dokončená do konca letných prázdnin. Žiaci tak 4. septembra 2017 po prvýkrát nastúpia do vynovenej školy.

S príchodom konca letných prázdnin pomalý utíchajú aj rekonštrukčné práce na Strednej odbornej škole (SOŠ) Pod Sokolicami v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK). Modernizácia budovy starej 65 rokov prebieha od apríla tohto roku a ukončená bude podľa plánu na konci augusta. Spokojnosť nad priebehom rekonštrukčných prác a dodržaním termínu ich dokončenia vyjadril po treťom kontrolnom dni aj trenčiansky župan Jaroslav Baška. „S radosťou musím skonštatovať, že nový školský rok sa otvorí 4. septembra v zrekonštruovaných priestoroch školy. Prváci tak prídu prvýkrát do vynovenej školy, naopak ostatné ročníky budú môcť porovnať, čo sa na škole počas prázdnin zmenilo,“ dodal predseda TSK.

Jedným z hlavných cieľov rekonštrukcie za približne trištvrte milióna eur je zníženie energetickej náročnosti budovy. Škola prešla kompletným zateplením, vymenili sa okná i vstupy do budovy školy. Pribudlo nové ústredné kúrenie, plynová kotolňa a modernizáciou prešli aj sociálne zariadenia. „Môžem konštatovať, že začiatok školského roku sa otvorí bez väčších problémov. Od zateplenia budovy, výmeny okien a vykurovacích telies očakávame zníženie energetickej náročnosti, čo je jeden z dôvodov prečo táto rekonštrukcia prebehla,“ uviedol riaditeľ školy Ľuboš Chochlík.

Takmer 300 žiakov v dennom i externom štúdiu, ale i pedagogický zbor sa môžu tešiť na bezpečnejšiu, komfortnejšiu a krajšiu školu. Dôležité budú aj ušetrené finančné prostriedky na vykurovaní a prevádzke budovy, keďže očakávaná úspora sa odhaduje až na 60%. Skutočné čísla úspory budú známe po prvej vykurovacej sezóne.

autor: mp

Fotogaléria

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK