Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Rekordné hody v Klátovej Novej Vsi, vystúpili aj Kandráčovci

V sobotu 9. septembra sa Námestí pod Kostrínom v Klátovej Novej Vsi konali hodové slávnosti s rekordnou účasťou. V rámci kultúrneho programu vystúpili aj populárni Kandráčovci.

Rekordnou účasťou na hodových slávnostiach sa tento rok môže popýšiť obec Klátova Nová Ves. V sobotu 9. septembra sa na Námestí pod Kostrínom zišlo asi 5 000 ľudí, ktorí hodovali vo veľkom. Podľa slov starostky Ivety Randziakovej bola tohtoročná účasť rekordná.

 Program osláv otvorila skupina Country Limit Club, po ktorej nasledovala dlho očakávaná formácia Kandráčovci. Práve tí rozhýbali celú obec a do tanca priamo na pódium vyzvali aj pani starostku. Podujatie finančne podporil aj Trenčiansky samosprávny kraj. Predseda Trenčianskeho kraja Jaroslav Baška sa hodov v Klátovej Novej Vsi zúčastnil aj osobne. Pani starostke poprial veľa správnych a prínosných rozhodnutí pre obec a jej občanov. „Som veľmi rád že som mohol do Klátovej Novej Vsi zavítať. Vždy keď prídem do tejto obce vidím kus práce a veľa nových vecí, ktoré sa uskutočnili od mojej poslednej návštevy. Myslím, že dnes sa tu nezišli iba občania Klátovej Novej Vsi, ale takmer celý okres Partizánske a možno aj okres Topoľčany,“ zažartoval Jaroslav Baška a potvrdil tak starostkine slová o rekordnej návštevnosti. „Prajem vám aby sa vám darilo a nech sa obec aj naďalej rozvíja,“ dodal trenčiansky župan.

 Návštevníci si mohli pozrieť aj jarmok ľudových remesiel alebo si prehliadnuť Zlatú sálu neobarokového kláštora v Klátovej Novej Vsi z druhej polovice 18. storočia. Pripravených bolo aj desať veľkých kotlov gulášu či zabíjačkové špeciality. Kultúrny program ukončila skupina David Band. Zábava však pokračovala až do neskorých nočných hodín.

autor: lb

Fotogaléria

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK