Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Rodina malého Šimonka bude mať o niečo krajšie Vianoce aj vďaka Trenčianskemu samosprávnemu kraju

Po dobu 14 decembrových dní bola vo vestibule Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja umiestnená červená šporkaska, do ktorej mohli ľubovoľnou finančnou sumou pre malého Šimonka Malobického prispieť zamestnanci krajského úradu aj široká verejnosť.

Advent je čas, ktorý v každom človeku vyvoláva pocit spolupatričnosti a súdržnosti. Inak tomu nebolo ani na Úrade Trenčianskeho samosprávneho kraja, ktorý na čele so svojím predsedom Jaroslavom Baškom zorganizoval dobročinnú zbierku pre Šimonka Malobického.

Organizmus malého chlapca s oslabenou imunitou je veľmi krehký a náchylný na choroby. Aj naoko banálna zdravotná komplikácia môže pre Šimonka znamenať ohrozenie života. Chlapec, ktorý je vzhľadom na svoj neľahký osud odkázaný na rodičov, si vyžaduje neustálu opateru a jeho rodičom preto padne vhod akákoľvek finančná pomoc. „Všetky tieto faktory boli pre nás hnacím motorom, aby sme na Úrade TSK zorganizovali zbierku, z ktorej celý výťažok venujeme rodine Malobických,“ povedal predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška. V priebehu dvoch týždňov sa do červenej šporkasky pre Šimonka podarilo vyzbierať viac ako 1000 eur. Zozbierané finančné prostriedky odovzdal 22. decembra osobne trenčiansky župan, ktorý bol jeden z hlavných prispievateľov, rodine Malobických z Beluše (okres Púchov). „Sme veľmi vďační Úradu TSK za jeho iniciatívu. Darované peniažky by sme radi použili na nákup odsávačky hlienov, ktorá sa ale na Slovensku nedá zohnať,“ povedala pani Malobická, mama malého Šimonka.

Všetkým, ktorí sa do zbierky zapojili a prispeli, zo srdca ďakujeme a celej Šimonkovej rodine prajeme krásne sviatky a najmä veľa zdravia, ktorého hodnota je nevyčísliteľná a nenahraditeľná.

autor: vr

Fotogaléria

IMG_0404
IMG_3197
IMG_3198
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK