Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Sobotné slnečné lúče podnietili v Košeckom Podhradí na výstup na hrad Košeca deti aj dospelých

V rámci podujatia „Výstup na 101 slovenských hradov a zámkov“ si turistické topánky obuli aj obyvatelia obce Košecké Podhradie. Ich kroky smerovali na hrad Košeca.

Pravdepodobne jeden z posledných teplejších dní využili v Košeckom Podhradí obyvatelia obce na pešiu turistiku na hrad Košeca. Medzi účastníkov sa zaradil aj predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška, ktorý sa na hrad prešiel dopoludnia spolu so starostom Košeckého Podhradia Rastislavom Čepákom. Výstup na 101 slovenských hradov a zámkov sa v rámci mesiaca hradov Slovenska organizuje už 27 rokov, a preto rok 2017 nesmel byť výnimkou. V Trenčianskom regióne sa okrem hradu Košeca v sobotu „šliapalo“ na hrad Vršatec a Lednica. Podujatie v našom kraji organizuje obec Vršatské Podhradie, Pruské, Košecké Podhradie, Košeca, Lednica, Považské osvetové stredisko, Historicko-astronomická spoločnosť Ilava, Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Považskej Bystrici a Klub slovenských turistov Dubnica nad Váhom a Košeca.

K najnavštevovanejším destináciám v Trenčianskom kraji patria práve hrady a zámky, medzi ktoré sa radia aj také skvosty, akým je Trenčiansky hrad alebo Bojnický zámok. Nenadarmo je Trenčiansky kraj označovaný za kraj hradov a zámkov. V našom regióne je ich totiž až jedenásť. Trenčiansky hrad už tretí rok po sebe prekonáva rekordnú návštevnosť. Dominantu mesta Trenčín za prvý polrok roku 2017 navštívilo viac ako 54 tis. návštevníkov.

autor: lb

Fotogaléria

IMG_3157
IMG_3160
IMG_3197

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK