Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Súťaž s Hurbanom sa prehupla do svojej druhej polovice. Zaslaním príspevku môžete vyhrať výlet do Národnej rady Slovenskej republiky.

Pri príležitosti 200. výročia narodenia Jozefa Miloslava Hurbana pripravil Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) pre žiakov a študentov kreatívnu súťaž. Vďaka svojej tvorivosti môžu žiaci, študenti i verejnosť vyhrať ceny nielen pre seba, ale i pre celú svoju triedu či kolektív.

Jozefa Miloslava Hurbana ľudia zväčša poznajú ako spisovateľa, kňaza, prvého predsedu Slovenskej národnej rady a, samozrejme, toho, ktorý sa pričinil o uvedenie novej spisovnej slovenčiny. Ako však vnímajú túto vedúcu osobnosť slovenského povstania žiaci a študenti? Ich doposiaľ získané poznatky v kombinácii s kreativitou ponúkajú jedinečné diela, ktoré im dokonca môžu zabezpečiť aj výlet do Národnej rady Slovenskej republiky.

Do súťaže „Takto poznám Jozefa Miloslava Hurbana ja“ sa môžu zapojiť všetci žiaci a študenti. Okrem cien, ktoré sú pripravené pre najkreatívnejších jednotlivcov, môžu vyhrať aj vstup na miesta, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK, akými sú Trenčiansky hrad, Hvezdáreň Partizánske či kúria Ambrovec v Beckove. Na tieto výlety pôjdu víťazi so svojou triedou, príp. s kolektívom  kamarátov v prípade, že žiak navštevuje centrum voľného času, školský klub detí, umeleckú školu alebo je súčasťou nejakej skupiny. Azda najväčším lákadlom je prvá cena, a síce možnosť navštíviť Národnú radu Slovenskej republiky, ktorou bude sprevádzať predseda TSK Jaroslav Baška.

Kreativite sa medze nekladú, a tak sú v súťaži vítané kresby, maľby, básne, fotky, príbehy či piesne s tematikou Jozefa Miloslava Hurbana. Trenčiansky región disponuje hneď viacerými miestami, ktoré možno pri súťaži využiť. Je to napr. hrad Beckov, pamätná tabuľa J. M. Hurbana v Čachticiach, pamätník v Novom Meste nad Váhom a v Brezovej pod Bradlom a tiež pomník v obci Kálnica, ktorý bol odhalený  v sobotu 18. marca 2017 pri príležitosti spomienky 200. výročia Hurbanovho narodenia.

Do súťaže sa je možné zapojiť do konca mája 2017 zaslaním súťažného príspevku do sídla TSK, mailom alebo prostredníctvom správy na Facebooku.

Presné znenie pravidiel súťaže a spôsob, akým sa jej možno zúčastniť, nájdete na facebookovej stránke TSK www.facebook.com/trencianskazupa a tiež na webe www.tsk.sk

autor: jd
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK