Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

V Bohuniciach ocenili najlepšiu zemiakovú placku aj najväčší zemiak

Ani nedeľný dážď neprekazil tohtoročnú Bohunickú placku. O najlepšiu „haruľu“ sa v areáli bohunického kaštieľa pokúšalo až 15 tímov.

Súťaž o najlepšiu zemiakovú placku zorganizovala obec Bohunice v nedeľu 7. októbra už po štvrtýkrát. V priestoroch kaštieľa z obdobia romantizmu sa zišlo až 15 súťažných tímov, ktoré pripravovali zemiakové placky podľa svojich osvedčených tajných receptov. Tých najlepších prišiel osobne odmeniť predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška, ktorý tiež ochutnal súťažné placky. „Musím naozaj pochváliť všetkých, ktorí pripravovali zemiakové placky. Práve preto, že sú tak chutné, sa táto súťaž o najlepšiu placku usídlila v Bohuniciach. Som rád, že súťažiacich neodradil ani dážď a pevne verím, že Bohunickej placky sa bude každým rokom zúčastňovať čoraz viac šikovných kuchárov a kuchárok,“ povedal trenčiansky župan.

Okrem súťaží si obec pre návštevníkov pripravila aj bohatý sprievodný program. Na úvod vystúpil divadelný súbor Masky z Ilavy a skvelú atmosféru navodila aj Hornosrnianska dychovka. O jedno z modernejších vystúpení sa postaral jeden z klientov  CSS – Sloven v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja, ktorý divákom a poslucháčom zarepoval. Na svoje si prišli aj milovníci sladkého, pre ktorých boli v stánkoch pripravené koláče domácej výroby.

Zaujímavou súčasťou programu bola súťaž o najväčšiu „krumpľu“. Z vystavených zemiakov si prvenstvo zabezpečil ten, ktorý vážil viac ako 900 gramov. Jedným z najočakávanejších bodov programu bolo žrebovanie o nový kompostér. Výherkyňu vyžreboval a cenu odovzdal predseda Trenčianskeho kraja Jaroslav Baška.

Všetkým víťazom srdečne gratulujeme.

autor: lb

Fotogaléria

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK