Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Vaďovce oslávili 625. výročie dobrým jedlom aj hudbou; starostka ocenila vybraných občanov za prínos obci

Oslavy 625. výročia prvej písomnej zmienky o obci Vaďovce sa uskutočnili v sobotu 12. augusta v priestoroch Kultúrneho domu a futbalového ihriska vo Vaďovciach. Počas formálnej časti osláv ocenila starostka obce Alžbeta Tuková  vybraných občanov za prínos obci Vaďovce.

Uplynulo už 625 rokov od prvej písomnej zmienky o obci Vaďovce. Občania aj vedenie obce si toto úctyhodné výročie pripomenuli  a oslávili v sobotu 12. augusta. Oficiálna časť osláv prebiehala v Kultúrnom dome vo Vaďovciach, kde starostka odovzdala ocenenia vybraným občanom za prínos obci Vaďovce a zároveň udelila štyri čestné občianstva ľuďom, ktorí pochádzajú z Vaďoviec, a ktorí vďaka svojej práci dostali obec do širšieho povedomia verejnosti. Pri príležitosti osláv prezradila Alžbeta Tuková aj plány rozvoja obce do budúcnosti: „V tomto čase pracujeme na vybudovaní zberného dvora, pretože takýto objekt nám v obci chýbal. Pri troch novovybudovaných bytových domoch by tiež malo vyrásť nové detské ihrisko. Verím, že sa nám podarí z obce postupne spraviť miesto, kde sa bude ľuďom dobre žiť.“

Ocenenie za prínos obci si prevzala aj poslankyňa Trenčianskeho samosprávneho kraja a zároveň primátorka mesta Stará Turá Anna Halinárová. „Veľmi si vážim, že na tejto slávnosti som bola ocenená aj ja, pretože som to nečakala. V obci Vaďovce som strávila veľa času, pochádza odtiaľto veľa mojich spolužiakov a priateľov. Obci, samozrejme, želám, aby sa jej darilo a aby tu aj naďalej žili takí dobrí ľudia ako teraz,“ povedala Anna Halinárová.

Oslavy 625. výročia prvej písomnej zmienky o obci Vaďovce finančne podporil aj Trenčiansky samosprávny kraj. Predseda TSK Jaroslav Baška sa podujatia aj osobne zúčastnil a vyjadril vďaku nielen starostke, ale aj poslancom obecného zastupiteľstva za ich obetavú prácu pri riadení obce. „Keď prídem do Vaďoviec, majú tu vždy niečo nové, niečo upravené. Trenčiansky samosprávny kraj prispeje k zveľaďovaniu obce aj tento rok opravou cesty. Tiež by som chcel vedeniu poďakovať aj za to, akým spôsobom si vážia rodákov, ale aj súčasných obyvateľov obce,“ uviedol župan na margo plánov do budúcnosti a ocenených občanov. Dodal tiež, že TSK s radosťou podporuje takéto významné udalosti v živote miest a obcí, pretože práve tie sa podpisujú pod pestrosť a rozmanitosť TSK.

autor: lb

Fotogaléria

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK