Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Zelené cyklodresy, o tím naviac a viac ako 6500 najazdených kilometrov. To všetko priniesol 4. ročník projektu Do práce na bicykli.

Mesiac máj už 4. rok po sebe patril projektu Do práce na bicykli (DPNB). Tento rok sa doň zapojilo až dvadsať zamestnancov Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK), ktorí rozdelení do 5-tich tímov spoločne najazdili 6 530 kilometrov.

Už od samotného vzniku súťaže Do práce na bicykli je Trenčiansky samosprávny kraj súčasťou tohto nevšedného cyklistického projektu zameraného na eliminovanie nepriaznivých vplyvov na životné prostredie. Súťaž sa každým rokom teší väčšej obľube a inak tomu nebolo ani na Úrade TSK. Aura súťaže a jej zmysel prilákala oproti minulému roku ďalších štyroch zamestnancov  župného úradu, ktorí spoločne vytvorili piaty tím. Fantastická cykloštvorka tak doplnila tímy Trenčiansky kraj, Rýchle brzdy, Trenčiansky región a Sustainabl green team.

Spoločne najazdilo 5 tímov počas celého mesiaca máj úctyhodných 6 530 kilometrov, čo je o 362 kilometrov viac ako minulý rok. Najviac kilometrov najazdil tím Trenčiansky kraj, ktorého členom je každoročne aj predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška. „Teší ma, že sa do súťaže zapojili ďalší štyria zamestnanci Úradu TSK a vytvorili tak piaty tím. Svedčí to o tom, že ľudia na úrade sa stotožňujú s myšlienkou Zelenej župy a aktívne prispievajú k ochrane životného prostredia v našom kraji,“ uviedol trenčiansky župan.

Najviac kilometrov do práce na bicykli najazdil Daniel Križko, člen tímu Trenčiansky kraj. Počas trvania súťaže najazdil ako jediný zo zamestnancov Úradu TSK viac ako 1000 kilometrov, konkrétne 1 224 kilometrov, čim si splnil svoj stanovený cieľ pred začiatkom 4. ročníka DPNB. Úspešný ročník podčiarkli aj najazdené kilometre ostatných tímov, keďže Rýchle brzdy oproti minulému roku najazdili o 523 kilometrov viac (1739 km) a  Trenčiansky región o 183 kilometrov viac (570 km).

Trenčiansky samosprávny kraj sa už tretí rok hlási k projektu Zelená župa, ktorého hlavnou myšlienkou je znižovanie emisií CO2 a ochrana životného prostredia. Projekt DPNB je tak každý rok príležitosťou ukázať, že to župa s ochranou prírody myslí vážne.

autor: mp

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK