Zo súťaže Zenit si Filip Gažo zo SPŠ Nové Mesto nad Váhom odniesol zlato

Celoštátneho kola súťaže Zenit sa zúčastnili aj študenti stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK. V odbore elektronika bola súťaž rozdelená do dvoch kategórií. V kategórii A odboru elektronika sa študent Strednej odbornej školy (SOŠ) Stará Turá Michal Chalko umiestnil sa na druhom mieste, piate miesto získal študent rovnakej školy Samuel Kacej. Kategória B priniesla 2. miesto študentovi SPŠ v Dubnici nad Váhom Jurajovi Tvarožkovi, šieste miesto pripadlo študentovi SOŠ strojníckej v Považskej Bystrici Tomášovi Paulecovi.

V kategórii A odboru programovanie sa na 4. mieste umiestnil študent SOŠ Stará Turá Štefan Schindler, v kategórii B si svojimi výsledkami piate miesto vybojoval študent Gymnázia Ľudovíta Štúra v Trenčíne Michal Staník. V kategórii webdizajnér, v ktorej riešila súťažné úlohy dvojica, získali piate miesto študenti domácej školy, SPŠ v Novom Meste nad Váhom, Jozef Hruška a Frederik Hrušovský.

Súťaž v odbore strojárstvo bola rozdelená do štyroch kategórií. V kategórii A získal piate miesto študent hostiteľskej školy, SPŠ v Novom Meste nad Váhom, Marián Pisca. Kategóriu B1 ovládol študent domácej školy Filip Gažo. V nabitej konkurencii ostatných súťažiacich sa mu podarilo získať prvé miesto. V kategórii B2 si svojimi výsledkami vybojoval tretie miesto študent SOŠ Púchov Roman Rovný. V kategórii C sa na štvrtom mieste umiestnil študent SOŠ Stará Turá Gustav A. Haška.

TSK ďakuje študentom za vzornú reprezentáciu školy a kraja a gratuluje im k dosiahnutým výsledkom. Zároveň TSK ďakuje Strednej priemyselnej škole v Novom Meste nad Váhom vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti za organizáciu tohto významného podujatia.

autor: bj