Kúpeľné mesto na hornej Nitre bude hostiteľom 2. Bojnického ošetrovateľského kongresu

Štvrtý májový štvrtok sa priestory Hotela pod Zámkom v Bojniciach opäť zaplnia odborníkmi z oblasti ošetrovateľstva a ďalšími zdravotníckymi pracovníkmi.

Odborníci nielen z domovskej Nemocnice s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja, ale aj zo vzdialenejších nemocníc sa v Bojniciach stretnú na v poradí 2. Bojnickom ošetrovateľskom kongrese. Záštitu nad stretnutím odborníkov z oblasti ošetrovateľstva a ďalších zdravotníckych pracovníkov prevzal aj tento rok predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška a námestníčka pre ošetrovateľstvo Nemocnice s poliklinikou (NsP) Prievidza so sídlom v Bojniciach v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK Iveta Pastieriková. Kongres sa po prvýkrát koná aj pod záštitou ministerskej sestry Dariny Dányiovej.

Organizáciu celoslovenského ošetrovateľského kongresu, ktorého program vyskladajú štyri hlavné bloky prednášok, si po minuloročnom úspešnom priebehu vzala na starosť NsP Prievidza so sídlom v Bojniciach, Trenčiansky samosprávny kraj a Regionálna komora sestier a pôrodných asistentiek Prievidza. Premiérový ročník multidisciplinárnej konferencie, ktorý sa niesol v duchu vízie založenia Bojnických ošetrovateľských dní, prilákal takmer 200 sestier z celého Slovenska. Jeho úspešný priebeh a závery boli motiváciou pre prípravu ďalšieho odborného podujatia tohto charakteru. „Veríme, že pevné základy odborného kongresu, ktoré sme pred rokom položili, budú s každým stretnutím pevnejšie a pevnejšie,“ prezradila námestníčka pre ošetrovateľstvo bojnickej nemocnice Iveta Pastieriková.

Program kongresu je aj tentokrát bohatý na zaujímavé a užitočné témy. Vďaka prednášajúcim sa poslucháči dozvedia viac o nových poznatkoch z oblasti ošetrovateľstva či nozokomiálnej (nemocničnej) nákaze. Na kongrese sa po minuloročnom vzore bude pozornosť venovať aj diagnosticko-terapeutickým metódam a úlohám sestry. Naslovovzatí odborníci porozprávajú tiež o miniinvazívnej chirurgii ako trende dnešnej doby či úlohách funkčnej diagnostiky v kardiológii. S rozlišovaním správneho a nesprávneho držania tela sa prítomní oboznámia prostredníctvom školy chrbta. Program kongresu nájdete v priloženom dokumente.

Zdroj foto: www.hospital-bojnice.sk

autor: bj