Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Návštevnosť webu TSK stúpa, obľube sa tešia aj sociálne siete župy

Trenčiansky samosprávny kraj aktívne komunikuje s obyvateľmi aj v digitálnej sfére. Návštevnosť webového sídla www.tsk.sk každoročne zaznamenáva nárast návštev. Výnimkou nie sú ani sociálne siete župy, o ich obľube svedčí najmä stúpajúci počet fanúšikov a odberateľov.

S postupujúcou digitalizáciou udržiava krok aj Trenčiansky samosprávny kraj. Webové sídlo www.tsk.sk sa vďaka svojej kvalite dlhodobo drží na popredných priečkach súťaže o najlepší web samosprávy s názvom Zlatý erb. V tomto roku návštevnosť internetovej stránky TSK presiahla hranicu 560 tisíc, čo je približne o 40 tisíc návštev viac ako v roku 2018. Prezeranie webu cez mobilné zariadenie uprednostňuje pred počítačmi až 60% návštevníkov, a to najmä vďaka responzívnemu dizajnu, ktorý župa už štvrtým rokom používa. Krajský web slúži hlavne na presné a transparentné informovanie obyvateľov TSK nielen o dianí na území župy, ale aj o úradných procesoch, o kompetenciách samosprávy a iných dôležitých informáciách. Samozrejmosťou sú tiež zverejnené objednávky, zmluvy, výberové konania, rozpočet či ďalšie dokumenty.

Obľube sa tešia aj sociálne siete Trenčianskeho samosprávneho kraja. Svedčí o tom napríklad nárast sledovateľov na facebookovej fanpage TSK. Za uplynulý rok sa ich počet zvýšil zo 4681 na 5455, čo predstavuje medziročný nárast o 774 sledovateľov bez platenej propagácie.

autor: lb

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK