Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Od tragédie v Novákoch uplynulo 12 rokov, obete si prišli uciť pozostalí, verejnosť i ministerská delegácia

Presne pred dvanástimi rokmi otriasol mestom Nováky výbuch. Vo Vojenskom opravárenskom podniku vyhaslo osem životov. K pamätníku pripomínajúcemu túto katastrofu sa prišiel pokloniť aj trenčiansky župan.

"Každý si pamätá kde presne sa v ten deň a v tú hodinu nachádzal i to, čo práve robil," zneli slová z úst primátora mesta Nováky Dušana Šimku. Mrazivé slová predniesol pri pamätníku v Parku Štefana Moyzesa, ktorý pripomína katastrofu nevídaných rozmerov z roku 2007.

V piatok 1. marca 2019 si osem obetí nešťastia prišli uctiť nielen pozostalí, ale i široká verejnosť. Vyjadriť sústrasť tým, ktorí sa v osudný deň už nevrátili z práce domov, prišiel štátny tajomník Ministerstva obrany Slovenskej republiky (SR) Róbert Ondrejcsák, bývalý minister obrany SR František Kašický i predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Jaroslav Baška. "Horná Nitra je skutočne ťažko skúšaným regiónom. Stalo sa tu množstvo nešťastí a táto tragédia vo Vojenskom opravárenskom podniku v Novákoch patrí k tým, ktoré otriasli nielen krajom, ale aj celým Slovenskom. Veľmi si vážim, že nezabúdame na ľudí, ktorí pri nej prišli o život, a to ani po dvanástich rokoch. Pevne verím, že nič podobné sa už nikdy nezopakuje," povedal trenčiansky župan.

Spolu s predsedom TSK si obete neštastia uctil aj poslanec krajského zastupiteľstva a prednosta Okresného úradu v Trenčíne Jozef Stopka.

autor: lb

Fotogaléria

Súvisiace video

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK