Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Prievidzské gymnázium oslávilo presne sto rokov existencie, do druhej storočnice ho vyprevadil okrem iných i trenčiansky župan

Gymnázium Vavrinca Benedikta Nedožerského v Prievidzi, ktorého zriaďovateľom je Trenčianskysamosprávny kraj, oslávilo významné jubileum. Na svoju púť sa vydalo pred sto rokmi, a to presne 2. októbra 1919.

Jedna z najvýznamnejších vzdelávacích inštitúcií v Trenčianskom kraji, nesúca čestné meno významného rodáka z obce Nedožery – Brezany Vavrinca Benedikta Nedožerského, sa v stredu 2. októbra 2019 oficiálne vydala do druhej storočnice svojej existencie. Župnému gymnáziu prišli do Kultúrneho centra v Prievidzi zablahoželať desiatky osobností i významných mien spojených s touto inštitúciou. Jedným z hostí bol aj predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška. „Gymnázium Vavrinca Benedikta Nedožerského v Prievidzi je našou vlajkovou loďou a nie len preto, že to je najväčšie gymnázium s 885 žiakmi. Je to inštitúcia, ktorá dosahuje nádherné úspechy na rôznych vedomostných či športových súťažiach nielen v rámci kraja, ale aj celého Slovenska. Škole, pani riaditeľke aj celému učiteľskému zboru prajem všetko len to najlepšie," povedal trenčiansky župan.

So svojím príhovorom vystúpila aj riaditeľka gymnázia Eleonóra Porubcová, ktorá je zároveň podpredsedníčkou TSK. K významnému jubileu prišli škole zablahoželať aj poslanci krajského parlamentu, byvalí zamestnanci školy, absolventi i súčasní študenti. Prievidzskému gymnáziu prajeme všetko najlepšie a veľa ďalších úspechov.

autor: lb

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK