Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Trenčiansky župan si dnes sadol za jeden stôl so zamestnancami Správy ciest TSK

Zamestnanci jednotlivých cestmajsterstiev Správy ciest (SC) Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) sa dnes stretli pred budovou župného úradu, aby s vedením prebrali aktuálne problémy, s ktorými v práci každodenne bojujú. Priestor na konštruktívnu diskusiu im operatívne ponúkol aj trenčiansky župan. Ten si ich názory vypočul priamo v sídle riaditeľstva SC TSK v Trenčíne.

V pondelok 8. apríla 2019 sa pred budovou Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja v Trenčíne zhromaždili cestári z viacerých stredísk SC TSK, ktorí sa rozhodli riešiť aktuálnu situáciu na svojich cestmajsterstvách priamo s vedením župy. Svoju otvorenosť a ústretovosť pri hľadaní riešení im ponúklo celé vedenie úradu. Na ich požiadavku operatívne zareagoval aj trenčiansky župan Jaroslav Baška, ktorý sa s nimi v skorých popoludňajších hodinách stretol aj osobne. „Veľmi si vážim prácu zamestnancov Správy ciest TSK, preto som si prišiel osobne vypočuť tých, ktorí dnes prišli na centrálu tu v Trenčíne. Z nášho rozhovoru vyplynulo, že ide skôr o komunikačné bariéry a osobné nezhody, ktoré majú medzi sebou niektorí zamestnanci. Požiadal som preto pána riaditeľa, aby tieto personálne nezhody na SC riešil. Už päť rokov v období vianočných sviatkov si vždy nájdem čas a navštívim naše cestmajsterstvá vo všetkých 9 okresoch kraja. So zamestnancami sa rozprávam najmä o tom, čo ich trápi a ako im môžem v rámci kompetencií župy pomôcť. V rovnakom duchu sa nieslo aj dnešné stretnutie,“ vysvetlil predseda TSK Jaroslav Baška. 

V tejto súvislosti Úrad Trenčianskeho samosprávneho kraja za uplynulé obdobie obdržal niekoľko anonymných podnetov, ktoré už v tejto chvíli prešetruje ako Útvar hlavného kontrolóra tak aj Oddelenie vnútornej kontroly, petícií a sťažností Úradu TSK. „My si vážime všetky takéto podnety a neberieme ich na ľahkú váhu. Po ich prešetrení sa vyvodia možno aj personálne dôsledky,“ doplnil trenčiansky župan.

Témami spoločného rozhovoru bolo aj technické vybavenie jednotlivých stredísk, vyťaženosť techniky či platové podmienky zamestnancov SC TSK. Na obnovu vozového parku len v tomto roku vyčlenila župa zo svojho rozpočtu sumu 2,5 mil. eur, za ktoré by mali na jednotlivých cestmajsterstvách pribudnúť 3 sypače s nadstavbovou radlicou, 5 traktorových kosačiek, 3 traktorbagre či prívesné vozíky so šípkou. Zamestnanci SC si pritom od januára tohto roka prilepšili aj na výplatnej páske, a to v priemere o 10% na základe valorizácie platových taríf zamestnancov verejnej správy. Rovnako o 10% sa platy cestárov zvýšia aj od januára budúceho roka. „Našim cieľom je vytvoriť zamestnancom SC TSK atraktívnejšie a lepšie podmienky na výkon tohto povolania,“ uzatvoril trenčiansky župan.

autor: lk
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK