Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Veľkonočnou električkou sa previezlo viac ako 1 200 cestujúcich, viacero návštevníkov zaujalo i depo električky a dopravná expozícia v jeho útrobách

V poradí tretia tematická jazda Trenčianskej elektrickej železnice, n. o., (TREŽ) v tomto roku sa konala v nedeľu 21. apríla 2019 deň pred Veľkonočným pondelkom. Priam letné počasie prilákalo na známu koľajovú trasu Trenčianska Teplá – Trenčianske Teplice viac ako 1 200 návštevníkov.

Tradičná Veľkonočná jazda električkou sa každoročne teší veľkej obľube. Inak tomu nebolo ani tento rok, k čomu prispelo aj krásne slnečné a teplé počasie pripomínajúce leto. „Návštevníkov bolo neúrekom, čo bolo vidieť už pri prvej jazde električky, keď sme museli vypraviť aj náš pomocný autobus. Záujem bol taký obrovský, že do električky a ani autobusu sa záujemcovia o jazdu z nácestných zastávok nedostali. Atmosféra počas celého dňa bola príjemná a priateľská, zároveň sme mali v Trenčianskych Tepliciach pripravený pre návštevníkov zaujímavý program. Tí najmenší fanúšikovia našej úzkokoľajky si napríklad mohli zajazdiť na miniatúrnom modeli električky,“ priblížil veľkonočnú električku Dušan Nosál, riaditeľ TREŽ, n. o..

Celkovo sa počas Veľkonočnej nedele previezlo trenčianskou električkou 1 266 cestujúcich, z toho až 398 návštevníkov boli deti do 6 rokov. Ďalších 340 osôb boli deti od 6 do 15 rokov a zdravotne ťažko postihnuté osoby. Obyčajné cestovné si zakúpilo 516 osôb. „Viac ako polovica účastníkov podujatia, hlavne kúpeľní hostia, si prišli pozrieť útroby depa električiek, najmä dopravnú expozíciu inštalovanú v depe električky,“ doplnil Nosál.

Trenčianska elektrická železnica, n. o., oslavuje v tomto roku významné jubileum, a to 110 rokov svojej existencie. Od leta 2015 sa na chode tejto jedinečnej úzkokoľajky podieľa aj Trenčiansky samosprávny kraj, a to každoročne sumou 25 tisíc eur. Najbližšia tematická jazda TREŽ, n. o., sa uskutoční v sobotu 11. mája 2019 s prívlastkom Svätofloriánska električka. Návštevníci sa opäť môžu tešiť na sprievod hasičov a hasičskej techniky.

Viac informácií o histórii, aktuálnych správach či cestovných poriadkoch Trenčianskej elektrickej železnice nájdete na webovom sídle www.trezka.sk.  

autor: mp
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK