Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Župa s otvoreným srdcom opäť pomáhala

Verejno-prospešná zbierka Ligy proti rakovine, ktorá sa už tradične koná pri príležitosti Dňa narcisov, zavítala vo štvrtok 11. apríla 2019 aj na Úrad Trenčianskeho samosprávneho kraja. Svoj dobrovoľný príspevok prišli vhodiť do pokladničky nielen zamestnanci župného úradu, ale aj trenčiansky župan.

Źlté narcisy ako symbol podpory a spolupatričnosti s onkologickými pacientmi si dnes na svoj odev pripli ľudia z celého Slovenska. Dobrovoľníci – žiaci, študenti, skauti, členovia rôznych združení a klubov, pobočiek Slovenského červeného kríža i Ligy proti rakovine sa vydali do ulíc s jasným cieľom, vyzbierať čo najväčší príspevok ako pomoc pre ľudí, ktorí bojujú s rakovinou. V poradí 23. ročník zbierky už po tretíkrát podporil aj Úrad Trenčianskeho samosprávneho kraja.  „Vážim si ľudí, ktorí vedia podať pomocnú ruku, a to práve v prípadoch, ako je tento. Na Slovensku každoročne pribudne viac ako 30 tisíc onkologických pacientov, preto by sme mali za každým narcisom vidieť príbeh a určitú morálnu podporu, ale tiež nádej, že sa nájdu nové metódy liečenia tejto zákernej choroby. Som rád, že aj Trenčiansky samosprávny kraj sa už tradične pridáva k zmysluplnej kampani, prostredníctvom ktorej vyjadruje svoju podporu a spolupatričnosť,“ povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška.

Trenčianska župa aj týmto spôsobom ukázala, že nie je len otvorenou župou, ale tiež zamestnáva ľudí s otvoreným srdcom. Takých, ktorí sú ochotní pomáhať iným, a to nielen v Deň narcisov. Srdečne ďakujeme každému, kto svojou troškou prispel na dobrú vec a vhodil svoj príspevok do pokladničky Ligy proti rakovine. V minulom roku sa dobrovoľníkom podarilo vyzbierať viac ako 1 milión eur, finančné prostriedky vyzbierané v tomto roku organizátori kampane opäť použijú na priamu pomoc onkologickým pacientom a ich rodinám. Viac informácií na www.dennarcisov.skwww.lpr.sk.

autor: lk
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK