Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Krajské kolo SOČ po prvýkrát za 42 rokov prostredníctvom dištančnej formy

Vzhľadom na aktuálnu situáciu sa v rámci Stredoškolskej odbornej činnosti (SOČ) neuskutočnili regionálne kolá. Do krajského tak postúpilo 209 prác v celkom 17 súťažných odboroch. Po prvýkrát v histórii súťaže prebiehalo hodnotenie dištančnou formou.

 Na základe súhlasu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a pokynov Štátneho inštitútu odborného vzdelávania v Bratislave bolo možné vôbec po prvýkrát realizovať SOČ dištančnou formou.Práce sa hodnotili po obsahovej aj formálnej stránke v systéme, do ktorého mal prístup vygenerovaným heslom každý člen odbornej hodnotiacej komisie. Posudzované boli napríklad aj prostredníctvom videí,“ vysvetlila Renáta Bieliková, riaditeľka Krajského centra voľného času (KCVČ) v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK, ktoré súťaž organizačne zastrešuje.

Celkovo 209 prác s najrôznorodejším zameraním bolo rozdelených do 17 odborov. Hodnotené boli do deviateho miesta. Ak bolo v danom odbore prác viac, každá ďalšia sa umiestnila na desiatej pozícii. Kompletnú výsledkovú listinu nájdete vo formáte PDF pod touto správou.

KCVČ v Trenčíne však tento rok čaká aj omnoho ťažší krok. „Koncom apríla budeme organizovať dištančnou formou aj celoštátne kolo SOČ. Pre našu organizáciu je to nová výzva a verím, že úspešne zdoláme aj túto métu,“ dodala Renáta Bieliková.

Ďakujeme všetkým, ktorí sa organizačne podieľali na krajskom kole SOČ a v tejto neobvyklej dobe prispeli k úspešnému pokračovaniu súťaže.

autor: lb

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK