Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Najvýznamnejšie ocenenie Ministerstva školstva v rukách učiteľky bánovského gymnázia

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR každoročne vyznamenáva pedagógov morálnymi oceneniami nesúcimi meno svätého Gorazda. Tie sú najvyšším stupňom rezortného vyznamenania. Medaila od ministra školstva tentokrát putovala aj na Gymnázium Janka Jesenského do Bánoviec nad Bebravou.

Pocta za mimoriadne výsledky dosiahnuté vo výchove a vzdelávaní, a tiež za významný podiel na rozvoji školstva Slovenskej republiky, bola v podobe Medaily sv. Gorazda udelená učiteľke župného gymnázia Terézii Dolanovej. Tá pracuje na Gymnáziu Janka Jesenského už viac ako 30 rokov. „Ide o výsledok a ocenenie práce všetkých pedagógov bánovského gymnázia,“ povedala ocenená pedagogička Terézia Dolanová, ktorá sa špecializuje na matematiku a fyziku. Podľa vedenia školy učiteľka vychovala množstvo študentov, v ktorých vypestovala kladný vzťah k štúdiu matematiky a fyziky. Je tiež garantom a spoluorganizátorkou medzinárodnej matematickej súťaže Junior NÁBOJ, ktorá sa koná aj na Gymnáziu Janka Jesenského.

Medaila sv. Gorazda nie je prvým ocenením práce pani Dolanovej. V roku 2011 jej bolo za obetavú a tvorivú pedagogickú prácu udelené vyznamenanie Vynikajúci pedagóg Trenčianskeho samosprávneho kraja. K vyznamenaniu srdečne blahoželáme a prajeme veľa zdravia a tvorivých síl do budúcnosti.

autor: lb

Fotogaléria

archívna fotografia - Gymnázium J. Jesenského Bánovce nad Bebravou
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK