Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Nový školský rok na dvoch stredných školách otvoril trenčiansky župan

Začiatok nového školského roka 2020/2021 bol pre školákov i pedagógov iný, ako po minulé roky. Vysporiadať sa museli s hygienickými opatreniami, ktoré majú zamedziť šíreniu ochorenia COVID-19. Aj na školách v pôsobnosti TSK nastúpili žiaci v rúškach a so svojimi učiteľmi sa zvítali postupne, po ročníkoch či triedach.

V Púchove školákov privítali úplne nové dielne, kuchyňa i jedáleň

Spojená škola v Púchove otvorila nový školský rok vo veľkom. Po prázdninách sa potešili všetci stravníci, na ktorých čakala vynovená školská kuchyňa s jedálňou. Do rekonštrukcie župa investovala z vlastného rozpočtu viac ako 1,2 mil. eur. Pre študentov sklárskych odborov pribudli úplne nové a moderné dielne. „Verím, že nové priestory prilákajú na štúdium na škole ďalších študentov. Táto škola má budúcnosť, moderné študijné aj učebné odbory a pre región je veľmi dôležitá,“ povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška s tým, že išlo o 1. etapu modernizácie tejto školy a premenu čaká aj školský internát, ktorý župa kúpila od Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne. 

Dubnické gymnázium privítalo dve triedy prvákov

Trenčiansky župan prišiel povzbudiť žiakov aj na jedno z 9 gymnázií v pôsobnosti TSK - Gymnázium v Dubnici nad Váhom. „Je to gymnázium, ktoré formuje osobnosť svojich študentov počas celého štúdia aj prostredníctvom mimoškolskej činnosti, čo je veľmi dôležité,“ vyzdvihol predseda TSK a pedagogický zbor i študentov požiadal o dôsledné dodržiavanie nariadení stanovených Úradom verejného zdravotníctva SR i Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR.

autor: lk
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK