Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Pohybovať sa po stavbe cyklotrasy je zakázané

Stavebné práce na novej cyklotrase, ktorá prepojí Trenčiansky hrad s hradom Brumov, sa pomaly blížia do svojej záverečnej fázy. Stavba nie je ukončená, preto akýkoľvek pohyb po nej je zakázaný.

Aktuálne priaznivé klimatické podmienky umožnili zhotoviteľovi, aby mohol v plnom prúde rozbehnúť finálne stavebné práce na výstavbe cyklotrasy Na bicykli po stopách histórie. Pokračovať v nich bol ochotný aj napriek momentálnej situácii so šírením ochorenia Covid – 19. „Cieľom zhotoviteľa je, aby sa stavebné práce v čo najkratšom čase ukončili, ale aktuálna situácia súvisiaca so zvýšeným pohybom cyklistov na stavbe výrazne komplikuje prácu. Upozorňujeme všetkých občanov, aby zobrali na vedomie, že stavba nie je ukončená a pohyb na stavenisku je zakázaný,“ požiadal verejnosť o rešpektovanie súčasného stavu trenčiansky župan Jaroslav Baška.

Okrem toho ľudom v tejto situácii odporúčame, aby sa nestretávali vo väčších skupinách a svojím pohybom po stavbe cyklotrasy neohrozovali nielen seba, ale aj samotných zamestnancov zhotoviteľskej firmy. „Prosíme, aby sa ľudia nezdržiavali na stavenisku a tým zabezpečili, aby sa stavba dokončila čo najskôr a mohli sme ju následne využívať všetci spoločne a najmä bezpečne. V opačnom prípade hrozí, že zhotoviteľ odmietne ďalšie pokračovanie vo výstavbe, čo spôsobí značné komplikácie a samotné dokončenie diela sa opätovne bude predlžovať,“ vyhlásil vedúci Odboru dopravy Ú TSK Radovan Hladký.

Ďakujeme za pochopenie!

autor: bj

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK