Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Príprava Plánu spravodlivej transformácie oficiálne odštartovaná

Ide o strategický dokument dôležitý na čerpanie európskych peňazí pre potreby transformácie uhoľného regiónu horná Nitra. Ten bude schvaľovať Európska komisia.

On-line kick-off meeting odštartoval v piatok 13. novembra spracovanie Plánu spravodlivej transformácie, strategického dokumentu, ktorý je nevyhnutným podkladom pre čerpanie financií z Fondu spravodlivej transformácie. Ide o hlavný finančný nástroj na podporu zmeny, ktorý by mal zmierniť sociálno-ekonomický vplyv transformácie hornej Nitry. On-line stretnutia sa zúčastnil aj predseda TSK Jaroslav Baška, ktorý predstavil už rozbehnuté aktivity v rámci transformácie hornej Nitry. „Ide najmä o projekty Lepší Trenčiansky kraj a Podpora zamestnateľnosti v regióne horná Nitra. Mrzí nás však fakt, že prostriedky z Fondu spravodlivej transformácie nemôžu byť použité na rozvoj dopravnej infraštruktúry, ktorý tento región skutočne potrebuje,“ povedal trenčiansky župan.

Plán spravodlivej transformácie bude vypracovaný dovedna pre 4 regióny, vrátane Trenčianskeho samosprávneho kraja. Jeho cieľom je identifikácia priorít a projektov, ktoré pomôžu regiónom zasiahnutým najväčším znečistením ovzdušia, a to najmä z priemyselnej výroby a ťažobného priemyslu.

autor: lb

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK