Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

V šiestom ročníku Vrchárskej koruny Trenčianska bude až 8 nových vrcholov

Organizátori v ďalšom ročníku stavili na istoty, predstavili však aj osem noviniek pre nadšencov cyklistiky a turistiky.   

Jubilejný piaty ročník obľúbeného cykloturistického projektu VKT poznačila síce koronakríza, napriek tomu sa do poznávania krás Trenčianskeho kraja zapojilo 141 bikerov, 54 turistov a 1 účastníčka v kategórii VKT Handicap. Všetkým tohtoročným držiteľom VKT srdečne gratulujeme k zvládnutiu dvadsiatky predpísaných vrcholov. Organizátori nezaháľali a už na konci roka 2020 predstavili novú výzvu pre nasledujúci ročník.  

K ôsmim novinkám VKT v roku 2021 patrí Horáreň Chrastková pod Vršatcom, Ihelník v Tematínskej lesostepi či Jaskyňa Babirátka, ktorá je celoročne prístupná pre verejnosť. Premiérovo môžu nadšenci VKT spoznať aj Sedlo Mraznica, ktoré poskytuje výhľady na Vršatské bralá a Rohatú skalu i rázcestník Na Koncích nachádzajúci sa na hranici s Českou republikou. Organizátori do šiesteho ročníka vybrali tiež drevený kostolík v osade Ráztoka, ktorý miestni obyvatelia postavili v roku 1949, no v roku 2016 vyhorel. Prvýkrát v rámci koruny môže verejnosť vyšliapať aj na Štefánikovu vyhliadku v lesoparku Brezina nad Trenčínom, ktorá ponúka výhľad na Trenčín a Biele Karpaty. Poslednou novinkou v pripravovanom ročníku bude Vrchhora nad Klížskym Hradišťom. Na tomto vrchu sa nachádzajú hneď dve historické pamiatky, a to zrúcanina kostola sv. Michala a malá baroková kaplnka sv. Jána Nepomuckého.        

Kompletný zoznam vrcholov pre rok 2021 nájdete na facebookovom profile Vrchárskej koruny Trenčianska. Detailné informácie k šiestemu ročníku budú zverejnené aj na stránke www.vkt-bike.sk.    

autor: bj

Fotogaléria

Horáreň Chrastková; zdroj: facebook VKT
Ihelník; zdroj: facebook VKT
Jaskyňa Babirátka; zdroj: facebook VKT
Kostolík Ráztoka; zdroj: facebook VKT
Na koncích; zdroj: facebook VKT
Sedlo Mraznica; zdroj: facebook VKT
Štefánikova vyhliadka; zdroj: facebook VKT
Štefánikova vyhliadka; zdroj: KOCR Trenčín región
Vrchhora; zdroj: facebook VKT
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK