Vestibul župného úradu zdobí vianočný stromček

O prekrásnu bielu výzdobu župného vianočného stromčeka, pripomínajúcu sneh, sa už po siedmykrát postaral Domov sociálnych služieb Čistá duša.

Papierové srdiečka, drevené hviezdičky, šišky, vianočné batôžky. Všetky tieto ozdoby vlastnoručne pripravili klienti zariadenia spolu s vychovávateľkami. Motív na výzdobu vznikol pri rozhovore klientov a vychovávateľov o vianočných tradíciách. „Rozmýšľali sme, že keď je teraz toto obdobie trochu obdobím strachu, bolo by vhodné, keby sme urobili srdcia. Pretože v každom z nás je srdce, ktoré túži po láske, objatí, srdce, ktoré túži niekomu niečo darovať. Myslím si, že aj na TSK sú ľudia, ktorí skutočne dokážu pomôcť, a to svojím srdiečkom či úsmevom,“ prezradila riaditeľka Domova sociálnych služieb Čistá duša Mária Trenčanová. Podľa jej slov klientom pri výrobe ozdôb vysvetľovali, aké dôležité je v momentálnej situácii pomáhať jeden druhému a aká dôležitá je láska k blížnemu. Práve v tom spočíva posolstvo vianočných sviatkov. „Tieto Vianoce by som ľuďom zaželala najmä veľa lásky k blížnym, vrúcneho srdiečka, ktoré bude každého napĺňať a aby nezabudli, že v každom z nás je svetielko, ktoré je treba nechať horieť,“ dodala Mária Trenčanová.

Trenčianska župa ďakuje Domovu sociálnych služieb Čistá duša, že každým rokom vždy s ochotou a nadšením vyzdobí priestor vestibulu a prinesie na úrad vianočnú atmosféru.

autor: bj