Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Zamestnanci Trenčianskej župy počas septembra ušetrili 1,5 tony CO2

Podarilo sa im to v rámci celoslovenskej kampane Do práce na bicykli, ktorá sa tento rok kvôli pandémii koronavírusu netradične konala v mesiaci september. Farby Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja reprezentovalo 29 zamestnancov rozdelených do 8 tímov.

Najaktívnejším župným tímom tohtoročnej kampane sa so 132 jazdami stal tím Trenčiansky región. Najviac odjazdených kilometrov vo svojich nohách však majú jazdci tímu Trenčiansky kraj, ktorí na bicykli prešli takmer 590 km. Veľkým úspechom je však 5. miesto Mariána Pavláska v celoslovenskom rebríčku v počte jázd. „K cyklistike mám pozitívny vzťah a venujem sa jej od detstva. Projekt Do práce na bicykli vnímam ako výzvu. Myslím si, že životné prostredie by sme si mali viac chrániť. Uprednostniť bicykel pred autom je jednou z možností, ako tomu dopomôcť,“ povedal zamestnanec župy Marián Pavlásek, ktorý na bicykli v rámci 58 jázd prešiel 348 km.

V tomto roku sa do kampane zapojilo až 11 samospráv z Trenčianskeho kraja. Najlepšie sa umiestnil Trenčín, ktorý v celoslovenskom rebríčku skončil na 2. mieste, a pod ktorým jazdilo aj 29 zamestnancov Trenčianskej župy. Do projektu Do práce na bicykli sa zapojili aj samosprávy: Púchov, Nové Mesto nad Váhom, Dubnica nad Váhom, Beluša, Prievidza, Bánovce nad Bebravou, Považská Bystrica, Partizánske, Handlová a Brezová pod Bradlom. 

autor: mp

Fotogaléria

Do práce na bicykli 2019
Cyklotrasa Horná Streda - Nové Mesto nad Váhom
Cyklotrasa Trenčín - Nové Mesto nad Váhom
Cyklotrasa Trenčín - Nemšová
Tabuľka samospráv DPNB
Tabuľka tímov Trenčianskeho samosprávneho kraja
TOP 5 zamestnanci za TSK
Tabuľka jázd - celoslovenská
TSK celkovo
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK