Župa otvorila svoje dvere inak ako po minulé roky

Kvôli pandémii spôsobenej šírením ochorenia COVID-19 nemohol byť župný úrad otvorený pre verejnosť tak, ako sme zvyknutí. Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) sa rozhodol svojim obyvateľom priblížiť aspoň formou krátkeho videa, ktoré mapuje končiaci rok 2020.

Tradičný Deň otvorených dverí TSK každoročne priláka tisíce malých i veľkých, aby sa bližšie oboznámili s kompetenciami župy, alebo aby aspoň na malú chvíľu mohli nazrieť aj do tých priestorov úradu, kde sa bežný občan dostane len zriedka. Býva tiež prezentáciou práce žiakov župných stredných škôl, výrobkov klientov zariadení sociálnych služieb či záslužnej práce zdravotníkov z troch župných nemocníc i ďalších organizácií v pôsobnosti kraja. V roku 2020 pandémia narušila aj plány na organizáciu v poradí 7. ročníka Dňa otvorených dverí TSK, preto vám prinášame aspoň krátke video, ktoré zachytáva najdôležitejšie momenty posledných 366 dní.

Aj napriek mimoriadne ťažkému roku sa župe podarilo zrealizovať mnoho významných projektov, napríklad dobudovať a slávnostne otvoriť cyklotrasu v rámci medzinárodného projektu Na bicykli po stopách histórie, dokončiť dôležitú rekonštrukciu troch vyťažených ciest II. triedy medzi Partizánskym a Hradišťom, Považskou Bystricou a Domanižou a Novým Mestom nad Váhom a Myjavou. Začala tiež výstavba Centra diagnostiky v považskobystrickej a Urgentného príjmu v bojnickej nemocnici. Trenčiansky hrad bude vďaka rekonštrukcii Južného opevnenia dostupný aj od lesoparku Brezina, nový vzhľad dostala považskobystrická knižnica a rekonštrukciu podstupuje hneď niekoľko zariadení sociálnych služieb v pôsobnosti kraja.

To však zďaleka nie je všetko. Pozrite si aj vy zostrih najúspešnejších udalostí roka 2020.

autor: lb