Župa pokračuje v zásobovaní zariadení sociálnych služieb ochrannými prostriedkami

Aj napriek postupnému uvoľňovaniu opatrení, ktoré majú za úlohu zabrániť šíreniu koronavírusu,  Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) situáciu nepodceňuje. V distribúcii osobných ochranných pracovných prostriedkov zo zásob Správy štátnych hmotných rezerv SR verejným i neverejným poskytovateľom sociálnych služieb v kraji pokračuje aj v týchto dňoch. Župa navyše dostala do daru antibakteriálne pracie prostriedky pre zariadenia vo svojej pôsobnosti.

Celoplošné opatrenia proti šíreniu koronavírusu sú pomaly na ústupe, no zodpovednosť voči zdraviu zamestnancov i klientov zariadení sociálnych služieb (ZSS) v pôsobnosti kraja je pre TSK jednou z kľúčových priorít. Aj preto župa v týchto dňoch distribuuje ďalšie osobné ochranné pracovné prostriedky pre jednotlivé zariadenia bez rozdielu zriaďovateľa. Prerozdeľované sú medzi ne rovnakým dielom vzhľadom na poskytované služby. Chirurgické rúška v počte približne 222 tis. kusov pomôžu zamestnancom i klientom ZSS a takmer 100 litrov dezinfekcie si prevezme 9 najväčších zariadení v kraji. Rozdistribuovaných bude aj približne 2000 respirátorov, takmer 200 ochranných oblekov a približne 1000 ochranných okuliarov či rukavíc.

Do daru župa dostala aj dezinfekčný prací prášok pre každé z 24 župných ZSS. „Klienti a zamestnanci zariadení sociálnych služieb patria medzi najviac ohrozené skupiny v súvislosti s ochorením COVID-19.Tento výrobok sa odporúča pre použitie v oblasti sociálnej starostlivosti a zdravotníctva. A ako jeden z mála pracích prostriedkov je oficiálne registrovaný ako biocídny prací prostriedok,“ uviedol kolektív spoločnosti Professional Support s r.o., ktorá dar venovala.

„Veľmi si vážim, že sa na zariadenia sociálnych služieb nezabúda. Každá pomoc je v týchto dňoch viac ako vítaná, pretože práca v tejto oblasti je skutočne veľkou obetou jednotlivých zamestnancov. Ďakujeme ešte raz,“ povedala vedúca Oddelenia sociálnej pomoci Úradu TSK Elena Nekorancová.

autor: lb