Klientov preočkovali v „obývačke“

Tím výjazdovej očkovacej služby považskobystrickej župnej nemocnice vyrazil do zariadenia sociálnych služieb CSS - Bystričan. Spolu s miestnym zdravotníckym personálom aplikovali klientom tretiu dávku vakcíny priamo na izbách.

Z aktuálnych 144 obyvateľov Bystričanu bolo vo štvrtok treťou dávkou vakcíny Comirnaty od spoločnosti Pfizer / BioNTech vo štvrtok zaočkovaných 83 prijímateľov sociálnej služby aj 10 zamestnancov zariadenia. „Naši klienti sú veľmi radi, že očkovací tím z nemocnice prišiel priamo za nimi a nemusia ísť mimo zariadenia v čase, keď covid číha prakticky na každom kroku,“ hovorí zdravotná sestra zariadenia Zuzana Dudoňová. „Niekedy je to žiadosť rodinných príslušníkov a niekedy sú to sami klienti, ktorí očkovanie chcú a tešia sa naň. Očkovanie je pre nich určite dôležité - ak má pacient svoj vek a diagnózy, ochoreniu podľahne veľmi ľahko,“ upozornila Daniela Macúšová, zdravotná sestra z VOS NsP Považská Bystrica.

autor: sg