Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Sobota v kraji patrila otvoreniu hasičskej zbrojnice aj obľúbenej súťaži

V Omšení sa slávnostne strihala páska na novej zbrojnici, dobrovoľní hasiči dostali aj darček od TSK v podobe defibrilátora. V Ďurďovom si v tradičnej hasičskej súťaži zmerala sily viac ako šesťdesiatka DHZ, v Dohňanoch sa zo spoločného stretnutia tešili členovia Základnej organizácie Slovenského zväzu zdravotne postihnutých Púchov.

Pozvanie na otvorenie zrekonštruovanej hasičskej zbrojnice v Omšení prijal aj predseda TSK Jaroslav Baška. Ten pri tejto slávnostnej príležitosti venoval miestnemu DHZ život zachraňujúci prístroj vrátane príslušenstva. „Chcem poďakovať dobrovoľným hasičom v Omšení, ale aj pánovi starostovi a obecnému zastupiteľstvu za to, že sa rozhodli vyčleniť nemalé finančné prostriedky z obecného rozpočtu vo výške 150 tisíc eur na rekonštrukciu zbrojnice. Štátna dotácia bola takmer 30 tisíc eur. Pri tejto príležitosti som doniesol jedenásty defibrilátor, ktorý som hasičom slávnostne odovzdal," povedal župan.  

Sobota v kraji patrila otvoreniu hasičskej zbrojnice aj obľúbenej súťaži

Ďurďové je už neodmysliteľne späté s najväčšou hasičskou súťažou na Slovensku. Od rána súťažili hasiči o rýchlosť, jedinou kategóriou bol požiarny útok svodou. Tým najlepším odovzdal ceny starosta obce Anton Ondrásky. „Trenčiansky samosprávny kraj je jedným zo sponzorov a podporovateľov súťaže, za čo sa chcem veľmi pekne poďakovať. Ďakujem aj županovi, ktorý drží ochrannú ruku nad našou malou obcou tým, že sa kraju podarilo zrekonštruovať cestu do Ďurďového a členovia miestneho DHZ dostali od TSK defibrilátor,“ povedal. Tradičné hasičské podujatie Ďurďovský výstrek finančne podporil Trenčiansky samosprávny kraj.

Sobota v kraji patrila otvoreniu hasičskej zbrojnice aj obľúbenej súťaži

Na futbalovom ihrisku v Dohňanoch sa členovia Základnej organizácie Slovenského zväzu zdravotne postihnutých Púchov stretli pri dobrej hudbe a guláši. Neformálne stretnutie osviežilo vystúpenie Jadranky. Konalo sa po prestávke, minulý rok sa členovia kvôli pandémii nestretli.

autor: bj
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK