Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Stvárnite krajskú dominantu umelecky a vyhrajte

Trenčianske múzeum v Trenčíne vyhlásilo výtvarnú súťaž Matúšov štetec na tému Matúš Čák Trenčiansky a jeho hrad, uzávierka je 14. novembra 2021.    

Súťaž je určená pre žiakov základných, stredných a základných umeleckých škôl, rozdelená je do piatich kategórií. Pri spracovaní si študenti môžu pomôcť návštevou Trenčianskeho hradu alebo sa inšpirovať obrázkami a historickými udalosťami súvisiacimi s pánom Váhu a Tatier. Tí skúsenejší sa môžu zapojiť aj s prácou spracovanou v digitálnych programoch, do súťaže však musia poslať vytlačenú prácu vo formáte A3. Z každej kategórie budú vybrané 4 najlepšie práce, spolu 20 výtvorov bude po skončení súčasťou výstavy na 2. poschodí kasárne na Trenčianskom hrade. Autor najzaujímavejšej práce v každej z kategórií bude odmenený voľnou vstupenkou pre dve osoby na Trenčiansky hrad, jubilejnou mincou s podobizňou Matúša Čáka a ďalšími cenami.    

Viac informácií k podmienkam súťaže Výtvarný štetec nájdete na http://www.muzeumtn.sk/aktuality/vytvarna-sutaz-matusov-stetec.html?page_id=7836

autor: bj
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK