Viete, ako sa správne zapájať do vecí verejných?

Nielen pre zástupcov samosprávy, ale aj pre jednotlivcov z radov verejnosti je určený nový vzdelávací cyklus „Na občanoch záleží“. Venuje sa teoretickým i praktickým poznatkom z oblasti zapájania sa občanov do verejnej politiky.

Celoročné online semináre z dielne Úradu splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti (ÚSV ROS) podporia vytváranie dialógu medzi občanmi, organizáciami a samosprávami. „Občania sami najlepšie vedia, čo potrebujú a čo ich trápi. Dôležité je, aby si uvedomili, že nemusia byť len kritikmi, ale majú možnosť niečo v svojom okolí meniť a byť za svoje rozhodnutia zodpovední,“ povedala Eva Žernovičová, poverená riadením Odboru školstva a kultúry Úradu TSK, ktorá v úvodnej panelovej diskusii predstavila rôzne participatívne nástroje župyParticipatívny komunitný rozpočet, koncepciu environmentálnej výchovy, participatívne rozpočty na stredných školách či princípy participácie využívané pri neformálnom vzdelávaní mladých ľudí.

Viac informácií:

Vzdelávací cyklus „Na občanoch záleží“

Záznam úvodnej panelovej diskusie na YouTube

autor: sg

Úvodná panelová diskusia