Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Združenie zoskupujúce mestá a obce stredného Považia oslavuje 30 rokov

V Spoločenskom dome v Novom Meste nad Váhom si členovia Regionálneho združenia miest a obcí stredného Považia v rámci slávnostnej časti Valného zhromaždenia pripomenuli 30. výročie vzniku tohto zoskupenia.

Pozvanie na rokovanie s jubilejným podtónom prijal okrem predsedu Združenia miest a obcí Slovenska Branislava Trégera aj trenčiansky župan Jaroslav Baška. „Združenie za 30 rokov vykonalo veľa dobrej práce. Myslím si, že vláda by mala počúvať tieto regionálne ZMOSy, pre ktoré by mala byť partnerom. Ako župan si samosprávu vážim v tom, že si vieme navzájom pomôcť a vieme sa počúvať. Pri tridsiatke im prajem všetko najlepšie a chcem oceniť prácu všetkých primátorov a starostov, ktorí dennodenne komunikujú s občanmi a sú pripravení riešiť ich problémy,“ povedal. V rámci pracovnej časti prebrala viac ako stovka prítomných primátorov a starostov aktuálne otázky fungovania samospráv. K nim patrila problematika vysporiadania a prevodu pozemkov zo štátu na samosprávu či dobudovania kanalizácie a verejných vodovodov. Predseda TSK informoval aj o vyčlenení finančných prostriedkov pre mestá a obce na odstránenie škôd po povodniach a živelných pohromách.    

Združenie vzniklo vo februári 1991 v Trenčíne, k členom najväčšieho regionálneho združenia miest a obcí Slovenska patrí 174 samospráv z okresov Bánovce nad Bebravou, Ilava, Myjava, Nové Mesto nad Váhom, Považská Bystrica, Púchov a Trenčín. Počas tridsiatich rokov ho viedli štyria predsedovia; Štehan Rehák, Jozef Žiška, František Ježík a posledným je zatiaľ Jozef Trstenský.   

autor: bj
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK