Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Budú mať bývalé Baťove závody nové využitie?

Vdýchnuť nový život budove, ktorá bola súčasťou niekdajších Baťových závodov v Partizánskom, má za úlohu odvážny projekt iniciovaný Fabrikou umenia. Veľkolepé plány si však vyžadujú dôkladne premyslieť možnosti financovania.

Upozornil na to predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška, ktorý sa v Partizánskom zúčastnil prezentácie spojenej s predstavením vízie revitalizácie a možností užívania budovy 61 v bývalých závodoch. „Ide o projekt, ktorý zachádza za hranice financovateľnosti nielen mesta, ale aj trenčianskej župy. Dôležité je nájsť dobrých partnerov a zohnať prostriedky napríklad z rôznych výziev v rámci eurofondov,“ povedal župan.

Interiér kultúrnej pamiatky poskytuje vysokú mieru flexibility pri organizácii priestoru, vzniknúť tam podľa autorov myšlienky môžu byty, hotel, umelecké ateliéry či plocha na rôzne večierky a oslavy. „Chceme poukázať  na Baťovo dedičstvo ako na veľkú hodnotu pre mesto Partizánske, ktoré je reprezentované práve budovami v bývalých závodoch. Celý proces chceme realizovať participatívnym spôsobom, zapojiť verejnosť, rôznych aktérov, odborníkov,“ vysvetlil Radovan Mik z občianskeho združenia Fabrika umenia.

autor: lb
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK