Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Jazykovo zdatní študenti nebudú musieť za vzdelaním cestovať

Žiaci majú právo na úplné stredoškolské odborné vzdelanie a taktiež musia mať príležitosť na to, aby si zvyšovali svoje jazykové kompetencie, zhodla sa na svojom 31. zasadnutí Krajská rada pre odborné vzdelávanie a prípravu pri TSK.

Jazykovo zdatní študenti na Považí nebudú musieť od septembra 2023 za vzdelaním cestovať. Na dubnickom aj považskobystrickom gymnáziu po novom otvoria bilingválne, anglicko-slovenské triedy. Spolu s Gymnáziom J. Jesenského v Bánovciach nad Bebravou sa tak pripoja k trojici už existujúcich župných bilingválnych gymnázií. „Súčasnosť si to vyžaduje. Existujeme, učíme sa aj pracujeme v medzinárodnom prostredí, jazyky sú dôležité a je dobré podchytiť ich aj na stredných školách,“ povedal župan Jaroslav Baška.

Členovia krajskej rady počas pondelkového online zasadnutia odhlasovali aj návrh na zaradenie nového odboru výroba potravín na SOŠ obchodu a služieb Prievidza. Absolventi trojročných učebných odborov školy si tak budú môcť zvýšiť svoju kvalifikáciu a zlepšiť svoje postavenie na trhu práce v potravinárskom priemysle aj u partnera v duálnom vzdelávaní.  

autor: sg

Fotogaléria

Archív TSK
Gymnázium Dubnica nad Váhom
Zdroj: FB Gymnázium Dubnica nad Váhom
Zdroj: FB Gymnázium Považská Bystrica
TSK_KRPOV (2)
Zdroj: FB Kalina Prievidza
Zdroj: FB Kalina Prievidza
Zdroj: FB Kalina Prievidza
Zdroj: FB Kalina Prievidza
Budúci partner v duálnom vzdelávaní. Zdroj: FB Nestlé Carpathia Prievidza
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK