Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Moderné gastronomické trendy predviedli počas maturity študenti prievidzskej Kaliny

Praktická časť maturitnej skúšky odštartovala na Strednej odbornej škole obchodu a služieb v Prievidzi v posledný aprílový štvrtok tradičným a mimoriadne obľúbeným podujatím Gastrodni. Svoje unikátne prevádzky si pripravilo 34 žiakov.

Pozvanie zúčastniť sa Gastrodní prijal v mene trenčianskeho župana Jaroslava Bašku poslanec Zastupiteľstva TSK Jozef Stopka, ktorý prišiel žiakov podporiť pri časti skúšky dospelosti. Okrem ročníkových prác žiakov 3. ročníka vo forme slávnostných tabúľ odprezentovali svoje vytvorené prevádzky žiaci 5. ročníka odboru Hotelová akadémia. Tí ich pripravovali na rôzne témy, nechýbali aj vlastné skúsenosti zo zahraničných stáží či moderné gastronomické trendy. „Je to skúška nielen určitej prezentácie, ale aj predstavivosti maturantov. V rámci tejto praktickej časti maturitnej skúšky bolo vidieť, že ide o šikovných študentov, ktorí nájdu uplatnenie v praxi a nestratia sa v živote,“ povedal Jozef Stopka. Trojicu študentiek s konceptom Gelaterie prekvapil aj originálnym darčekom – tortou.    

Všetkým študentom končiacich ročníkov držíme palce nielen pri skúške dospelosti, ale aj do ďalšieho života!

autor: bj
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK