Na návšteve Tréningového centra Continental v Hannoveri

Študenti Spojenej školy v Púchove, študujúci v systéme duálneho vzdelávania pre firmu Continental, majú za sebou tretí týždeň stáže v Tréningovom centre Continental v nemeckom Hannoveri. Na dva dni ich prišla pozrieť aj vzácna delegácia zo Slovenska.

Tú tvoril trenčiansky župan Jaroslav Baška, riaditeľka školy Lenka Jancíková a manažér ľudských vzťahov púchovského Continental Matador Rubber Peter Štefánik. Spoločne  skontrolovali úroveň stáže, navštívili budúcu spolupracujúcu strednú odbornú školu BBS Neustadt i firmu Continental. „Predstavili sme Trenčiansky samosprávny kraj ako lídra v duálnom vzdelávaní. Rovnako sme im odprezentovali aj projektový zámer budovania stredoškolsko-vysokoškolského kampusu EDUTECH, ktorý vznikne na Kolonke v Púchove,“ povedal predseda TSK. Nemecká škola BBS Neustadt je jedným z partnerov pripravovaného Memoranda o spolupráci pre účely tohto projektu.

Druhý deň návšteva pokračovala v hannoverskom Stockene, kde sídli firma Continental. „Viceprezident pre ľudské vzťahy Thomas Winkelmann vyzdvihol spoluprácu firmy Continental a škôl v medzinárodnom kontexte. Spolu s trenčianskym županom diskutovali o potrebe odborného vzdelávania pre Priemysel 4.0. Všetci zúčastnení sa zhodli, že je dôležité rozvíjať odbornosť ale aj mäkké kompetencie, ktoré pomáhajú mladému človeku prispôsobovať sa meniacim profesiám na trhu práce,“ priblížila riaditeľka Spojenej školy v Púchove Lenka Jancíková.

Na záver pracovnej cesty trenčiansky župan Jaroslav Baška slávnostne odovzdal certifikáty študentom Spojenej školy v Púchove, ktorým odborná zahraničná stáž končí budúci týždeň. Návšteva v Hannoveri je úspešným začiatkom budovania moderného kampusu EDUTECH v Púchove.

autor: mp