Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj
  • Hlavná stránka
  • Mapa stránok
  • Otázky a odpovede
  • Kontakt

Pečieme so Zelenou župou: Milá predvianočná aktivita spojila generácie

Na Strednej odbornej škole obchodu a služieb v Trenčíne to v posledný novembrový piatok krásne rozvoniavalo. Dva dni pred prvou adventnou nedeľou si ľudia viacerých vekových kategórií vyskúšali prípravu domácej Marlenky, vianočnú atmosféru dotvorili koledy aj príprava vianočných oblátok, o ktoré sa postarala inštruktorka a klienti Domova sociálnych služieb Púchov – Nosice.

O svoj recept sa so žiakmi Základnej školy Andreja Bagara z Trenčianskych Teplíc, župnej SOŠ obchodu a služieb Trenčín, kolektívom zamestnancov Oddelenia sociálnej pomoci Úradu TSK a klientmi župného DSS Púchov - Nosice podelila šikovná cukrárka zo severu kraja. Základnú surovinu na prípravu domácej Marlenky - med - zadovážili včelári z Púchovskej doliny zo Včelárskeho ekologického spolku Slovenska, s ktorými má Trenčianska župa podpísané memorandum o spolupráci. Podujatie malo za cieľ nielen prepojiť viaceré generácie, ale najmä odovzdať poznatky z prípravy domácej maškrty mladšej generácii a priučiť ich niečomu novému. „Akcia vznikla na podnet Trenčianskeho samosprávneho kraja a Včelárskeho ekologického spolku Slovenska. Pre žiakov sme pripravili prednášku o mede, o tom, kedy je med dobrý a ako ho používať pri varení či spotrebe,“ uviedol Michal Bizoň zo Včelárskeho ekologického spolku Slovenska. „Myslím si, že akcia dopadla dobre a výsledný produkt všetkým chutil,“ dodal. Z tejto milej aktivity by podľa jeho slov mohla vzniknúť pekná tradícia vzájomnej výmeny skúseností a receptov medzi žiakmi, študentami, župnými zamestnancami i včelármi.  

autor: bj

Fotogaléria

Darček v podobe zástery pripravili pre cukrárku klienti Centra sociálnych služieb Jesienka Myjava
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK