Po nekonečnom útlme sa tešia na nové aktivity

Seniori trenčianskeho okresu, združení v Jednote dôchodcov Slovenska, plánujú obnoviť svoje „predcovidové“ aktivity. Radosť zo spoločného stretnutia prejavili na sneme v Posádkovom klube Trenčín.

Možnosť spoločného stretnutia po dlhých mesiacoch obmedzení privítalo približne 70 aktívnych seniorov z celého okresu. V rámci oficiálneho programu si počas snemu volili nové predsedníctvo a diskutovali o témach, ktoré ich tešia aj zarmucujú. S trenčianskym županom prebrali v rýchlosti aj zdražovanie cien či novú pripravovanú sociálnu službu TSKinteligentnú domácu asistentku IDU. „Sú to vitálni ľudia, ktorí potrebujú žiť naplno aj v tom vyššom veku. A hoci posledné dva roky boli ich aktivity kvôli covidu utlmené, pevne verím, že snem dopadne dobre a teším sa na našu ďalšiu spoluprácu,“ povedal pozvaný predseda TSK Jaroslav Baška. O tom, že kraj sa snaží vytvárať seniorom z JDS priaznivé podmienky na ich činnosť, svedčí napr. aj dlhoročné memorandum o spolupráci či množstvo spoločných projektov.

autor: sg