Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Regionálne centrum MIRRI SR už aj v krajskom meste Trenčín

Za prítomnosti štátneho tajomníka Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR, ale aj zástupcov samospráv vrátane TSK, ho slávnostne otvorili prestrihnutím pásky. Cieľom regionálneho centra je poskytovať poradenstvo a všeobecnú podporu žiadateľom o financie z európskych zdrojov.

Mestá, obce, univerzity, mimovládne organizácie alebo podnikatelia v regiónoch sa tak môžu ľahšie orientovať v podmienkach, ako získať prostriedky EÚ na projekty, ktoré pomôžu rozvíjať regióny. TSK víta iniciatívu ministerstva byť takýmto spôsobom bližšie žiadateľom, a to najmä s ohľadom na to, že aj samotná župa s prostriedkami z Európskej únie narába prostredníctvom desiatok úspešných, ale aj rozrobených projektov. „Veríme, že takýmto spôsobom budeme mať bližšie k administratíve eurofondov a efektívnejšej komunikácii s MIRRI SR ako riadiacim orgánom. To môže viesť k zjednodušeniu čerpania fondov a urýchleniu jednotlivých procesov,“ povedala Martina Lamačková, vedúca Odboru regionálneho rozvoja Úradu TSK.

Slávnostného otvorenia sa zúčastnil aj podpredseda TSK Michal Bartek, riaditeľ župného úradu Marek Briestenský a niektorí poslanci krajského zastupiteľstva.

autor: lb

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK