Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Rozvoj sociálnej ekonomiky témou regionálnej odbornej konferencie

Príklady z dobrej praxe, zhodnotenie aktuálnej situácie v sociálnej ekonomike, ale aj výmena skúseností. To všetko bolo náplňou regionálnej odbornej konferencie s názvom Podpora rozvoja sociálnej ekonomiky v TSK, ktorú hostil župný úrad.

Na Slovensku je registrovaných 518 sociálnych podnikov, v ktorých pracuje viac ako 5 tis. zamestnancov. V Trenčianskom kraji je ich 72. „Sociálna ekonomika je sektorom, ktorý má svoje miesto v rámci celej ekonomiky na Slovensku. Jej významnou súčasťou sú obecné sociálne podniky a podniky samosprávnych krajov,“ povedala Ingrid Ujváriová, riaditeľka Odboru sociálnej ekonomiky Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Pozvanie na otvorenie konferencie prijal aj riaditeľ úradu TSK. „Silu spoločnosti spoznáme podľa toho, ako  pristupuje k tým najzraniteľnejším,“ uviedol Marek Briestenský. Ako príklady dobrej praxe sa odprezentovali napríklad Obecné služby obcí Nová Bošáca a Kocurany. Diskutovalo sa aj o rozvoji sociálnej ekonomiky na hornej Nitre v kontexte s transformáciou tohto regiónu.

Záznam konferencie nájdete tu.

autor: lb
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK