Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Samosprávne kraje v Košiciach vyjadrili podporu Ukrajine, rokovali aj o aktuálnych témach

Župani odsúdili agresiu Ruskej federácie voči Ukrajine, pozornosť venovali výstavbe regionálnych hokejových akadémií, nárastu cien energií i potrebám konkrétnych reforiem v oblasti školstva a zdravotníctva.

Návrhy na novelizácie zákonov v školstve predkladal na rokovaní Združenia samosprávnych krajov SK8 v Košiciach predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška. „SK8 sa opätovne obrátilo na ministra školstva, pričom má záujem podieľať sa na nastavovaní nového legislatívneho rámca fungovania regionálneho školstva s cieľom úpravy kompetencií samospráv. Máme konkrétne návrhy týkajúce sa činnosti rád škôl, voľby riaditeľov organizácií, tvorby plánu výkonov žiakov prvého ročníka alebo názvov spojených škôl," povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška. Okrem toho sa predsedníčka a predsedovia venovali aj problematike čerpania peňazí z európskych zdrojov, bezpečnosti a dostupnosti sociálnych služieb.

Informácie si šéfovia krajských samospráv vymenili aj k výstavbe regionálnych hokejových akadémií. „Chcem poďakovať Slovenskému zväzu ľadového hokeja a Rastislavovi Pavlikovskému, že prišiel s takouto myšlienkou tvorby regionálnych hokejových akadémií, a tiež mojím kolegom, že sa do tohto projektu zapojili. Vďaka tomu pri stredných športových školách vyrastú profesionálni hokejisti," dodal predseda TSK.

autor: bj

Fotogaléria

Zdroj foto: Kancelária SK8
Zdroj foto: Kancelária SK8
Zdroj foto: Kancelária SK8
Zdroj foto: Kancelária SK8
Zdroj foto: Kancelária SK8
Zdroj foto: Kancelária SK8
Na znak podpory veje ukrajinská vlajka aj pred župným úradom v Trenčíne
archívny záber
archívny záber
archívny záber
Zdroj foto: Kancelária SK8; archívny záber
archívny záber
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK