Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Siedmy ročník VKT pozná svojich absolventov

Viac ako stovka zanietených turistov a cyklistov si v tomto roku preverila svoje schopnosti a zdolala dvadsiatku predpísaných vrcholov v rámci ročníka Vrchárskej koruny Trenčianska s poradovým číslom 7.

Vyhodnotenie sa na župnom úrade v Trenčíne konalo po dvoch rokoch pandémie a opatrení, ceny v podobe diplomu a darčekovej tašky od partnerov projektu – TSK a krajskej organizácie cestovného ruchu Trenčín región - si z rúk organizátorov VKT prišli fyzicky prevziať tohtoroční účastníci. Medzi nimi nechýbali ani štvornohí miláčikovia, ktorí si vrcholy vyšliapali tiež. Ich majitelia v ich mene obdržali symbolickú odmenu. „Tento rok som síce VKT neabsolvoval, no vždy keď vyjdem na vrcholy, tešia ma výhľady, ktoré sú jedinečné a odlišné ako z iného kopca. Trenčiansky kraj je naozaj krásny na cyklistiku i turistiku. Preto chcem poďakovať organizátorom za tento pekný projekt, ale aj všetkým, ktorí tento ročník absolvovali. Každým rokom dáva župa financie na značenie cykloturistických trás, niekoľko miliónov eur, či už z eurofondov alebo vlastných peňazí, sme tiež investovali do vybudovania cyklotrás,“ povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška.

Do siedmeho ročníka sa zapojilo 112 účastníkov, ktorým sa od 10. apríla do 30. novembra 2022 podarilo na vlastných nohách alebo na bicykli zdolať 20 vrcholov v Trenčianskom kraji. Tie ich zaviedli na známe miesta, ako napríklad na Mohylu M. R. Štefánika či na Trenčiansky hrad alebo Hrad Uhrovec, ale aj na neznáme zákutia kraja, kam sa mnohí dostali po prvýkrát.         

Predstavené boli aj vrcholy budúcoročného ôsmeho ročníka VKT. Ich prehľad prinesieme v samostatnej tlačovej správe.

autor: bj
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK