Stredná odborná škola v Novákoch hostila tých najlepších z najlepších

Reč je o mladých talentovaných vedcoch, ktorí sa zúčastnili 58. Chemickej olympiády. Súťažiacim poslúžili aj moderné plne vybavené chemické laboratóriá v hodnote viac ako 252 tis. eur. Tie boli na škole vybudované vďaka projektu Trenčianskeho samosprávneho kraja.

Pripraviť celoštátne kolo olympiády si podľa slov riaditeľky Kataríny Piačkovej vyžiadalo celý mesiac aktívnej práce. Spomedzi všetkých zúčastnených mali výrazné zastúpenie aj školy v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK. Približne jednu pätinu z nich tvorili žiaci z prievidzského Gymnázia V. B. Nedožerského, domácej SOŠ Nováky a trenčianskej SZŠ Celestíny Šimurkovej.

Vecné ceny pre víťazov oboch súťažných kategórií priniesol aj predseda TSK Jaroslav Baška. „Som rád, že tento rok sa o organizáciu postarali školy v pôsobnosti župy. V laboratóriách, ktoré pomohol na SOŠ Nováky vybudovať Trenčiansky samosprávny kraj, sa uskutočnila praktická časť a na župnom gymnáziu v Prievidzi tá teoretická,“ povedal trenčiansky župan a všetkým súťažiacim poprial množstvo ďalších úspechov.

O ubytovanie pre súťažiacich z celého Slovenska sa postarala Stredná odborná škola obchodu a služieb v Prievidzi, ktorá je rovnako v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK.