V Kolačíne slávnostne otvorili zrekonštruovanú hasičskú zbrojnicu

Rekonštrukciu robili členovia miestneho DHZ svojpomocne, s modernizáciou zbrojnice začali v roku 2017.

Financie na rekonštrukciu zázemia viac ako osemdesiatky členov Dobrovoľného hasičského zboru Nová Dubnica-Kolačín a viac ako dvadsiatky detí poskytlo mesto Nová Dubnica, časť pochádzala aj z výzvy Ministerstva vnútra SR. Zmodernizovaný stánok bude slúžiť na uskladnenie hasičskej techniky, nová nadstavba najmä na výborové stretnutia. Slávnostne otvoriť hasičskú zbrojnicu prišiel popri prezidentovi DPO SR Jozefovi Smolinskému aj trenčiansky župan Jaroslav Baška. „Chcem poďakovať pánovi primátorovi a zastupiteľstvu, že vyčlenili aj ďalšie finančné prostriedky, aby sa mohla zbrojnica dokončiť. A za 5 tisíc odpracovaných hodín chcem úprimne poďakovať dobrovoľným hasičom, ktorí niekoľko rokov dobrovoľne pracovali vo svojom voľnom čase na úkor rodín a urobili veľký kus dobrej vykonanej práce. Pevne verím, že aj toto nové zázemie pomôže tomu, aby boli chalani šikovní a veľmi rýchli pri záchrane životov, zdravia a majetku obyvateľov časti Kolačín i Novej Dubnice," povedal Jaroslav Baška. Zbrojnica bola oficiálne vysvätená, pri tejto príležitosti boli odovzdané aj pamätné plakety, ďakovné a pamätné listy, ale aj ocenenia za prácu.

autor: bj