Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Festival dobrodružných filmov s poradovým číslom 18

Trenčín bude hostiť obľúbené podujatie HoryZonty, ktoré aj v tomto roku prinesú do Posádkového klubu Trenčín množstvo zaujímavých filmov. Začína vo štvrtok 9. novembra 2023, slávnostne ukončený bude v sobotu 11. novembra 2023.    

Súčasťou festivalu by mala byť aj súťaž filmov s dobrodružnou tematikou od zahraničných autorov, celkovo sa predstaví takmer tridsiatka snímok s tematikou cestovania a rôznych outdoorových športov. Do programu sú zaradené filmy zo štrnástich krajín, osem z nich uvedú dokonca v slovenskej premiére. Filmy prenesú divákov do horolezeckého prostredia, náročných podmienok Antarktídy, ale aj do hôr prostredníctvom paraglidingu či na lyžiach. Slovenské filmy budú mať zastúpenie v podobe snímky Pavla Barabáša Veľký kaňon. Na návštevníkov festivalu sa teší odvážny dôchodca Gustáv Stibrányi, ktorý za 248 dní absolvoval 26 tisíc kilometrov dlhú "cyklotúru" naprieč Severnou a Južnou Amerikou, a to na elektrickom bicykli.   

Sprievodnými podujatiami v priestoroch Posádkového klubu budú viaceré výstavy, v centre mesta aj outdoorové aktivity. Festival finančne podporil Trenčiansky samosprávny kraj.

autor: bj

Fotogaléria

Zdroj: www.horyzonty.sk
Zdroj: www.horyzonty.sk
Zdroj: facebook HoryZonty - festival dobrodružných filmov
Zdroj: www.horyzonty.sk
archívny záber TSK
archívny záber TSK
archívny záber TSK
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK