Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Hviezdy dorazili do cieľa v Púchove

V rámci náročnej a zároveň poslednej etapy pretekov Okolo Slovenska cyklisti preleteli cieľovou rovinkou v Púchove. Víťazom etapy sa podobne ako v predchádzajúcich štyroch stal opäť tím Quick-Stepu.

Piatu etapu odštartovali organizátori v ranných hodinách v Hlohovci. Cyklisti, ktorí museli tentoraz našliapať viac ako 180 kilometrov, prechádzali v nedeľu cez Čachtice, Hornú Súču, Skalku nad Váhom, Dubnicu nad Váhom, Ilavu, Košecké Podhradie, Belušu, Lednické Rovne aj Lednicu a finišovali na Námestí Slobody v Púchove. Do cieľa ako prví dorazili cyklisti tímu Soudal – Quick-Step v poradí Kasper Asgreen, Bert Van Lerberghe, Tim Merlier. Posledný menovaný získal v tejto etape zelený dres za najvyšší počet bodov, na pódiu mu ho symbolicky odovzdal župan Jaroslav Baška. Ten cyklistov prišiel podporiť v sobotu na štarte 4. etapy v Prievidzi aj do cieľa 5. etapy v Púchove. „Preteky za posledné roky stúpajú na kvalite a veľmi ma teší, že sa dve etapy konali u nás v Trenčianskom kraji. Myslím si, že cyklistika naozaj ľudí na Slovensku spája a chcem poďakovať nielen Slovenskému zväzu cyklistiky na čele s Petrom Prívarom, ale aj všetkých zúčastneným, ktorí zabezpečovali jednotlivé etapy a trate,“ povedal župan.

Krátiť si čas popri čakaní na pelotón bolo možné aj v stánku krajskej organizácie cestovného ruchu Trenčín región, ktorá podobne ako Trenčianska župa bola partnerom tohtoročného 67. ročníka prestížnych pretekov.

autor: sg
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK