Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Myjavskej priemyslovke sa darí meniť sa k lepšiemu

Zo školy, ktorej hrozil zánik, sa postupnými krokmi buduje lepšie miesto pre študentov aj zamestnancov. Vypláca sa aj obojstranný dialóg medzi školou a najdôležitejšími zamestnávateľmi regiónu.

V novom školskom roku predstavili na SPŠ Myjava hneď niekoľko noviniek. „Všetko, čo sme si pred rokom sľúbili, aj zo strany župy, aj zo strany firiem, aj zo strany školy, keďže sme plán výkonov naplnili, sme splnili a teda sme všetci obstáli na jednotku,“ pochválil riaditeľ školy Jaroslav Foltín. Počas prázdninových mesiacov škola pripravovala výdajňu stravy v priestoroch školy na treťom poschodí, aby stravníci nemuseli dochádzať za teplým jedlom do vzdialenej jedálne internátu. Stavebné úpravy aj realizáciu rôznych hygienických opatrení financovala Trenčianska župa, zriadenie výdajne stálo takmer 64 tisíc eur. Odozva je výborná, počas stravníkov stúpol o 200 percent. Druhá novinka víta žiakov hneď po príchode do školy, ide o zmodernizované šatne v suteréne. Stavebné úpravy a vybavenie spolu za viac ako 82 tisíc eur taktiež financovala župa.

Škola dbá na dobré vzťahy s najvýznamnejšími regionálnymi zamestnávateľmi. Aj toto úsilie prinieslo ovocie v podobe dvoch vynovených učební. Jedna z nich bude slúžiť na výučbu informačných technológií. To najpodstatnejšie – výkonné počítače škole zakúpila spoločnosť REUTTER SK, ďalší partneri z biznis sektora sa podieľali na kompletnej modernizácii priestorov. Druhá učebňa sa premenila na malé auditórium najmä vďaka spoločnosti SEDA. Slúžiť bude pre budúcich stavbárov a žiakov technického lýcea. „Spolupráca priemyslovky a zamestnávateľov je na veľmi dobrej úrovni a viac ako 10 percent žiakov sa učí v systéme duálneho vzdelávania. Budúcnosť školy je celkom fajn, čo potvrdzujú aj čísla novoprijatých žiakov v tomto školskom roku. Ako župa budeme nápomocní, aby škola fungovala, lebo sme tu zainvestovali nemalé finančné prostriedky nielen z eurofondov, ale i z vlastného rozpočtu,“ povedal župan Jaroslav Baška.

autor: sg
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK